Boreas en de duizend eilanden

Boreas en de duizend eilanden is al weer een paar weken uit en langzaam druppelen de recensies binnen. Hier is er een van Femke van Leesbevordering in de klas, een website met boekrecensies en lestips voor de bovenbouw.

“Hoe fantastisch is het om op reis te kunnen gaan door het lezen van een boek! Het kan met Boreas en de duizend eilanden. Het verhaal neemt je mee naar verre oorden, tropische zeeën en gezellige havens.”

Wat wil je nou nog meer aan het begin van weer een heerlijke zomervakantie? Verre oorden, tropische zeeën en gezellige havens en daarbovenop nog superspannende avonturen, want ook die zitten er weer in Boreas en de duizend eilanden. Ik verklap niks, maar eh… heb je de tanden van een barracuda wel eens gezien? Brrr.

“Net als in het eerste boek weet de auteur de wereldreis heel realistisch te beschrijven: niet alleen het romantische droombeeld wordt verteld, maar ook de eenzaamheid, de gevaren en de onvoorspelbaarheid:

‘Het is heerlijk om zo vrij te zijn, maar toch ook niet, want soms vind ik het heel fijn als ik van tevoren weet wat er gaat gebeuren, zoals de afgelopen twee maanden op La Gomera. (…) Ik vind het fijn om te weten dat ik de volgende dag naar school ga en daar mijn vrienden zie, dat ik lekker kan voetballen na schooltijd of naar het strand kan gaan om te zwemmen.’ (blz. 20)

Ondanks dat blijft dit vooral een boek om lekker bij weg te dromen. Een heerlijke serie die bij elke lezer heel veel reislust zal opwekken!”

Kortom: ook bij Leesbevordering in de klas vinden ze de Boreas-boeken een superkeuze. Als je op de link hierboven klikt, kun je de hele recensie lezen.

Het mooie is natuurlijk dat voor de prijs van een paar ijsjes het boek van jou is. Dus race naar de boekhandel en zeil samen met Boreas de wijde wereld in! Wil je de ijsjes ook? Dan ren je natuurlijk naar de bibliotheek om het boek te lenen.

Witteman Boreas En de duizend eilanden VP aanb.indd

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s