Deel 2 – De Zielensluiper

SCAN0174Tom, Jay en Yazhi kennen elkaar pas kort, maar zijn nu al onafscheidelijk. Ze zijn alle drie kinderen van de Zonnegod en reizen samen door het land van de Navajo-indianen in Noord-Amerika. Tijdens deze reis valt Yazhi in een ravijn. Ze lijkt in coma te liggen; haar ziel is gestolen door de Zielensluiper en zonder hulp van de Dromer, een medicijnman die in het hoge noorden leeft, zal ze sterven.

Daarom moeten Tom en Jay de Dromer vinden. De twee beginnen aan een lange overlevingstocht dwars door het land. Het is zwaar: Tom en Jay komen terecht in een tornado, moeten overleven in ijzige kou en doden een grizzly. Tom valt in handen van Dzunukwa, een kannibaalreuzin.
Lukt het Tom om te ontsnappen en Jay weer terug te vinden? Zullen ze uiteindelijk de Dromer vinden en daarmee Yazhi’s ziel redden?

De Zielensluiper is het zelfstandig te lezen vervolg op De Zonnegod.

In de pers:

‘Heel erg genoten van de nieuwe Witteman. Wat een prachtig boek! Lekker spannend, een echt klassiek avontuur.’
– Rietje Nivard, Kinderboekwinkel Amsterdam

‘Wat een heerlijk boek. Tijdens het lezen hoorde ik de auteur bij wijze van spreken het verhaal voorlezen; het resultaat van een groot verteltalent.’
– Gea van der Broek, boekverkoper Selexyz

‘Net zo spannend als vroeger [Arendsoog en Winnetou en Old Shatterhand] maar nu zorgvuldiger geschreven, goed gedocumenteerd en in veel opzichten authentieker.
– Harm de Jonge – Dagblad van het Noorden

‘Binnen het vlot geschreven verhaal wordt de spanning steeds goed opgebouwd tijdens de verschillende episodes van de zoektocht. De vriendschap tussen Tom en Jay wordt goed uitgewerkt en de omgeving (allerlei rituelen) wordt erg sfeervol beschreven.
– Drs. A.W.M. Duijx, NBD/Biblion

‘Al met al een heerlijk spannend verhaal dat mij al doet uitzien naar deel 3!’
– Ineke van Nispen, Plantage Books and more (5 sterren)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s