Deel 1 – De Zonnegod

De ZonnegodTom is door zijn moeder tegen zijn zin in naar een zomerkamp in Arizona gestuurd. Tijdens een kajaktocht vaart hij vooruit en komt hij terecht in een waterval. Hij spoelt aan land en ontmoet Jay, een Navajo-indiaan, die er door de storyteller van zijn stam op uit is gestuurd om zijn vader te vinden. Omdat ook Tom zijn eigen vader niet kent besluit hij Jay te helpen bij zijn zoektocht.
Onderweg ontmoeten de jongens bijzondere, maar ook vreemde mensen, zoals Billy C en de Spinnenvrouw, en raken ze meer en meer verstrikt in de magie en de verhalen van de indianen. Na een lange, vermoeiende tocht, waarin ze bloedstollende avonturen meemaken, doen Tom en Jay een onthutsende ontdekking.

De Zonnegod is gebaseerd op de bestaande Navajo-mythe van de Tweeling Krijgers, waarin twee jongens op weg gaan om hun vader te zoeken. Het boek dompelt je onder in een landschap van rode rotsformaties, verzengende hitte en huiveringwekkende indianenmagie.

 

In de pers:

‘Met vakantie gaan en dan een stapeltje kinderboeken mee om te lezen en te recenseren. Heerlijk is dat! Vooral als je merkt dat je een goede keuze hebt gemaakt en van bijna elk boek hebt kunnen genieten. Dat was zeker zo bij De Zonnegod van Mina Witteman. […] Het is duidelijk dat Mina Witteman voor het schrijven van dit boek eerst zelf een reis gemaakt heeft door Arizona, New Mexico en Navaja Nation. Daardoor heeft ze met haar beschrijvingen bereikt dat je het gevoel hebt zelf door het landschap te reizen en begrip krijgt voor de magie van de indianen.
– Ineke van Nispen, Plantage Books and more (4 sterren)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s