Meer over Mina

Om mijn schrijf- en vertelkunsten te slijpen volgde ik de vierjarige opleiding Proza voor Kinderen bij Scriptplus, nu onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Later volgde ik ook de Leergang Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam. In 2013 rondde ik de opleiding Docent Creatief Schrijven af, weer bij Scriptplus aan de Hogeschool van Amsterdam en ik ben nu gecertificeerd docent creatief schrijven. Ik schrijf in het Nederlands en in het Engels, verdien bij als freelance redacteur en als ghostwriter. Ik geef les in creatief schrijven aan kinderen en aan volwassenen, en ik mentor beginnende schrijvers, onder andere via Brave New Books.

483542_10151365966332532_1834080246_n

Sinds januari 2013 ben ik voorzitter van de Werkgroep Kinder- en Jeugdboeken van de Vereniging van Letterkundigen, de vakvereniging van schrijvers en vertalers. Ons doel is om jeugdboekenschrijvers in Nederland bij elkaar te brengen en hen op de hoogte te houden van wat er speelt in uitgeefland.

Sinds januari 2011 ben ik de Regional Advisor van de Society of Children’s Book Writers & Illustrators, een van oorsprong Amerikaans netwerk van jeugdboekenschrijvers en -illustratoren, die inmiddels wereldwijd 22.000 leden kent. Voor de SCBWI organiseer ik evenementen, zoals ontmoetingen met bekende (Amerikaanse) schrijvers en illustratoren en uitgevers, literair agenten en acquirerend redacteuren, maar ook workshops en congressen waar het schrijfambacht en het uitgeven van boeken centraal staan. Alle SCBWI-evenementen staan open voor leden en niet-leden. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van onze afdeling.

De Britse afdeling van de SCBWI organiseert een jaarlijkse wedstrijd Undiscovered Voices, waar schrijvers en illustratoren die nog niet zijn uitgegeven en die nog niet door een literair agent vertegenwoordigd worden kunnen dingen naar een plaats in de bundel Undiscovered Voices Anthology, en daarmee ontdekking door uitgevers en literair agenten. Samen met twee collega’s uit Frankrijk en Zwitserland assisteer ik het 2014 comité voor wat betreft de inzending van het vasteland van Europa.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s