Prentenboeken

Voor alle meisjes, maar vooral voor die met klitten in hun haar!

 

9200000029239273

Mia’s nest is a Gouden Boekje dat in 2014 uitkwam. Mia’s nest is een verhaal over een lief meisje dat altijd klitten in haar haren heeft. Op een dag zegt haar moeder dat ze naar de kapper moet. Maar Mia wil geen korte haren. Korte haren zijn stom, korte haren zijn voor jongens. Mia moppert tegen haar vriendjes, de vogels. Misschien kunnen zij helpen.  

Toen de waanzinnig getalenteerde Angela Pelaez Vargas mij over haar idee vertelde en Mina de illustraties liet zien die ze al gemaakt had, was Mina meteen verkocht bij het zien van haar prachtige potloodtekeningen. En met een zoon die als bijnaam op de basisschool Vogelnest was, kon ze niet anders dan het verhaal van Mia schrijven. Angela en Mina waren supertrots toen Rubinstein hun liet weten dat ze er een Gouden Boekje van wilden maken. Een Gouden Boekje! Dat was een droom die uitkwam. (P.S.: Mina’s zoon doet nog steeds zijn bijnaam eer aan. Zijn vogel Mies van der Rohe zit graag in zijn nest).

IMG_3141.jpeg

el-nido-de-mia

 

In 2016 kwam de Spaanse versie van Mia’s nest uit: El nido de Mia. Angela vertaalde het verhaal voor Panamericana, een uitgever in haar moederland Colombia. El nido de Mia is natuurlijk ook te koop in Nederland en in de Verenigde Staten (waar Mina nu een tijdje woont)!

 

 

De boekpresentatie van Mia’s nest bij de Kinderboekwinkel in Amsterdam.

 

 

Advertentie