Optredens

 

School-, bibliotheek en boekhandelbezoeken!

Tijdens het schooljaar en natuurlijk tijdens de jaarlijkse Kinderboekenweek komt Mina met plezier naar scholen en bibliotheken, maar natuurlijk ook naar boekhandels. Dus als je graag wil dat ze voor komt lezen, of misschien zelfs een workshop Spannende Verhalen Schrijven komt geven, laat dan je juf of je meester contact opnemen met de Schrijverscentrale!

Mina leest voor voor alle groepen van de basisschool. Voor de kleintjes uit Mia’s nest of uit een van de fantastische voorleesbundels van Ploegsma, zoals Ridders, dino’s en piraten of Pappa is een held! en voor de bovenbouw leest ze natuurlijk voor uit Boreas en de zeven zeeën of uit Boreas en de duizend eilanden. In het voorjaar van 2017 is daar ook Boreas en de vier windstreken bijgekomen en in het najaar van 2018 Boreas en de vijftien vrienden.

Wil je dat ze ook bij jullie op school komt? Neem dan ook gewoon contact op met de Schrijverscentrale. Via die website kan je een offerte aanvragen, maar natuurlijk ook gewoon meteen boeken.

Zelf in de klas voorlezen uit Boreas? Download dan hier de lesbrief-boreas-boeken. De lesbrief is geschikt voor de groepen 6, 7 en 8 en geeft naast lees- en kijktips ook gesprekssuggesties en activiteiten.

Op de website Leesbevordering in de klas staan naast de recensies ook nog lestips voor Boreas en de zeven zeeën en voor Boreas en de duizend eilanden. Boreas en de duizend eilanden was ook hun zomerleestip voor leerkrachten.


 

Dit is een resultaat van zo’n workshop! Post van een schrijver in de dop!

En van zulke post gaat mijn schrijvershart sneller kloppen. Cas volgde een workshop bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam en dit is het resultaat! Een superspannend verhaal!

IMG_4543 (1)


 

Een paar voorbeelden van auteursbezoeken van Mina:

Kinderboekenweek

Bij boekhandel Scheltema op het Rokin in Amsterdam gaf Mina twee workshops: Als de wind blaast – workshop spannende verhalen schrijven over natuurverschijnselen.

In deze twee uur durende workshops leerde Mina hoe kinderen hun eigen spannende verhaal konden schrijven over een zelf te kiezen natuurverschijnsel (bijvoorbeeld storm, onweer, vulkaanuitbarsting, tsunami, tornado, noorderlicht).

 


 

Zomer 

DSC_6300In de zomer van 2015 was Mina Witteman te gast bij Watersport Academy De Kaag, een fantastische zeilschool. Bij De Kaag heeft ze iedere week voorgelezen uit Boreas en de zeven zeeën voor alle jonge zeilers die het zeilkamp bezochten.

Dat was niet alles. Er was ook iedere week een seinvlaggenprijsvraag. Kinderen moesten uitvogelen wat de seinvlaggen, die Mina had opgehangen, betekenden. Uit de goede oplossingen werd een winnaar getrokken, die een gesigneerd exemplaar van Boreas en de zeven zeeën won. Op de foto hiernaast zie je Olivier, de zoon van de schrijver, die de winnaars bekend maakte.


 

Sail 2015

Om Sail 2015 te vieren las Mina zaterdag 22 augustus om 15.00 uur voor bij boekhandel Scheltema aan het Rokin in Amsterdam.


Advertentie