Recensies

Boreas en de zeven zeeën staat op de tiplijst van de Kinderjury 2016! Dat betekent dat je erop kunt stemmen van 9 maart tot 20 april. Haast je dus naar de bibliotheek of naar de boekwinkel en lees het boek. Als het een van je drie favoriete boeken is, stem er dan op! De winnaar van de Kinderjury 2016 wordt bekendgemaakt op 21 juni 2016.

Dit zegt Bram in ieder geval al over het boek op de website van de Kinderjury:

Screen Shot 2016-02-23 at 21.10.01

IMG_2218Boekenbijlage.nl zei dit over Boreas en de zeven zeeën: “Het verhaal van Boreas is leerzaam en meeslepend en laat je vergeten op welk mooi strand je zelf zit. Je ervaart de golven en de wind alsof je er zelf inzit en voelt de twijfels van Boreas, nadat hij toch de leuke kanten van het reizen begint te zien. Actie drama, plagerijen en doodsangsten. Werkelijk alles zit er in. En ademnood, maar dat geldt vooral voor de lezer. Want het is om in één adem uit te lezen, al valt dat met ruim tweehonderdpagina’s niet mee.

Het maakt niet uit of je van zeilen of reizen houdt, of je jongen of meisje bent, of man of vrouw. Van de keuze voor dit boek krijgt niemand spijt.”

En wat vonden ze bij Kidsweek van Boreas en de zeven zeeën? Maar liefst vier sterren kreeg het en dit zeiden ze ervan: “Fijn aan dit boek is de avontuurlijke toon. Het geklots van de golven, het nachtelijk getingel van de boten in de haven, de paniek op zee als het hard gaat waaien en de boot plotseling ‘broacht’ (dwars op de golven komt te liggen). Je bent er helemaal bij en voelt de wind door je haren waaien. Ook het heen- en weer-slingerende gevoel van Boreas wordt mooi verwoord. Hij mist zijn vrienden, maar als Merel aan boord komt ziet hij door haar ogen hoe bijzonder het is wat hij allemaal meemaakt. Zodat hij ten slotte beseft: ik wil nog niet terug.”

In augustus 2015 was Boreas en de zeven zeeën zomerleestip van de Nederlandse bibliotheken. Dit schreef Leesplein erover: “Het is een echt reisboek, al lezend zeil je zelf ook een beetje mee. Je leert veel over hoe een zeilboot werkt en hoe het leven aan boord is. Dus ga je niet op vakantie deze zomer? Dit is je kans!”

Recensent Bas Maliepaard nam het boek op in de Kinderboekenkrant van 2015.

Wat zeggen ze op Goodreads van Boreas en de zeven zeeën?
Brigitte (vier sterren): “Wat is dit boek leuk om te lezen. Door de gebeurtenissen zit er veel vaart in het verhaal. Daarnaast is het heel leerzaam, je krijgt veel mee over zeilen en verschillende landen. Een aanrader voor groepen 7 en 8.”
Linda (vijf sterren): “Wat een super spannend boek zeg! Ik had moeite om het weg te leggen. Ik dacht bij hoofdstuk drie ‘nog één hoofdstuk voor het slapen gaan’, en voor ik het wist had ik het halve boek uit!”
Carolien (vier sterren): “Allereerst is dit boek een heerlijk reisavontuur, ten tweede is het ontzettend leerzaam op het gebied van zeilen en ten derde is het ook nog geschikt om te praten over thema’s als vluchtelingen, dolfijn vriendelijk vissen en, om maar iets te noemen, de verantwoordelijkheid/ macht van ouders.
Voor groep 7-8 lezen en voorlezen.”

Het boek was leestip in de ANWB Waterkampioen en in het tijdschrift Zeilen!

Screen Shot 2015-08-25 at 10.16.29 AM

Advertentie